Marne collegetour met Johan Creten

BOLSWARD - De collegezaal van het Marne college zat woensdagmiddag bomvol met tweedeklassers havo en vwo en kunstleerlingen uit de bovenbouw.

Hier vond de tweede editie van ‘Marnecollege tour’ plaats waar de leerlingen aandachtig luisterden naar het verhaal van Johan Creten, de ontwerper van de fontein van Bolsward voor het project 11fountains.

Hij nam de leerlingen mee in zijn verleden, toen hij als jongen van hun leeftijd gevangen werd door de schoonheid van het verbeelden. Na een uiteenzetting van zijn manier van werken vertelde hij over het tot stand komen van het ontwerp van de fontein voor het Broereplein. Op een boeiende wijze wist hij aan de hand van batman en vuurspuwers zijn zienswijze en idee achter het ontwerp aan zijn toehoorders duidelijk te maken.

Aansluitend kregen de leerlingen en docenten de kans om Johan Creten vragen te stellen en hun eigen ontwerpen en maquettes van de fontein aan hem te tonen.

Met een oorverdovend applaus nam Johan Creten afscheid, waarbij hij een boek met zijn ontwerpen aan de school overhandigde met daarin een dankwoord voor een ,naar zijn eigen zeggen, bijzondere school.