FOTO’S | Basisscholen uit Workum, Koudum en Molkwerum maken kennis met instrumenten

REGIO - Groepen 5 en 6 van basisscholen uit Workum, Koudum en Molkwerum hebben op dinsdag 15 mei en woensdag 16 mei een bezoek gebracht aan de muziekschool bij hun in de buurt. Tijdens de Atrium Instrumentenparades lieten docenten van Kunstencentrum Atrium de kinderen kennis maken met diverse instrumenten, waaronder de gitaar, dwarsfluit, hoorn, trombone, trompet, klarinet, saxofoon, keyboard en piano.

De Pipegaal, It Finster en Sint Ludgerus uit Workum gingen op dinsdag 15 mei langs bij Kulturhús Klameare, waar de lessen van Muziekschool Workum worden gegeven. De Klimbeam (Koudum) en It Swannenest (Molkwerum) waren op woensdag 16 mei te gast bij Muziekschool Koudum. De klassen gingen beurtelings langs de lesruimtes van de muziekschool, waar docenten over hun instrumenten vertelden en een aantal bekende liedjes speelden. De leerlingen mochten sommige instrumenten ook even uitproberen.

Om uitgebreider kennis te maken met de instrumenten ontvingen de kinderen na de Atrium Instrumentenparades een uitnodiging voor de Instrumentenparty bij Muziekschool Koudum op vrijdag 18 mei van 19.00 tot 21.00 uur.

Ook kinderen en jongeren die niet hadden meegedaan aan de Instrumentenparades zijn van harte welkom op de Instrumentenparty.

Muziekschool Workum en Muziekschool Koudum zijn onderdeel van Kunstencentrum Atrium.

Foto’s: Casper Ferwerda.