Rotaryclub Bolsward en Filmhuis Bolsward organiseren samen filmavond Breathe

BOLSWARD - De film ‘Breathe’ wordt donderdagavond 31 mei vertoond in Ons Gebouw. Het is een samenwerking tussen Rotaryclub Bolsward en het Filmhuis. De inloop is vanaf 19.30 uur en de filmavond start om 20.00 uur. Kaarten kosten € 7,50 en kunnen worden gereserveerd via www.filmhuisbolsward.nl. Er is maximaal plaats voor 80 bezoekers. In verband met de verwachte belangstelling is het advies de kaarten zo snel mogelijk te reserveren.

Breathe gaat over het waargebeurde verhaal van Engelsman Robin Cavendish die in 1958 op zijn 28ste jaar in Kenia bijna compleet verlamd raakt door polio en nog enkele maanden te leven heeft. Met de nodige vechtlust en hulp van zijn vrouw Diana weet hij te overleven en wordt hij een voorvechter van de rechten van mensen met een handicap.

Rotaryclub Bolsward combineert het vertonen van de film met het End Polio programma. Tijdens de filmavond kunnen bezoekers intekenen voor End Polio Now tulpenbollen. De opbrengst van de filmavond en de End Polio Now tulpenbollen gaat volledig naar het Polio vaccinatieprogramma van de Rotary Foundation. De grootste hulporganisatie ter wereld. Rotary Internationaal werkt in het End Polio Now samen met de Bill & Melinda Gates Foundation. Iedere dollar die Rotary ontvangt wordt door de Bill & Melinda Gates Foundation verdubbeld.

De strijd van Rotary Internationaal tegen polio is erg succesvol. Waren er in 1985 nog 350.000 polio slachtoffers per jaar in 125 landen, in 2018 komt polio alleen nog voor in afgelegen gebieden in Afghanistan en Pakistan. In 2017 waren er nog 22 nieuwe gevallen van polio. Het hoofddoel, een wereld zonder polio is daarmee nog niet bereikt. Ieder jaar worden 400 miljoen kinderen gevaccineerd en worden 150.000 gezondheidswerkers ingezet om dit te realiseren. Daarmee wordt voorkomen dat jaarlijks 16 miljoen kinderen verlamd raken en niet meer kunnen lopen.