‘Praat met de raad’ op 5 juni in Wommels

WOMMELS - In It Dielshûs in Wommels is op dinsdag 5 juni de volgende aflevering van ‘Praat met de raad’. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 20.30 uur.

‘Praat met de raad’ is deze keer speciaal voor de inwoners in de regio van Wommels, al is iedere inwoner van Súdwest-Fryslân welkom. Want voor ‘Praat met de raad’ geldt een vrije inloop; aanmelden vooraf is dus niet nodig.

‘Praat met de raad’ is een belangrijke activiteit van de gemeenteraad die een aantal keer per jaar plaatsvindt op verschillende plekken in de gemeente. Het geeft inwoners de mogelijkheid om de raadsleden, hun volksvertegenwoordigers, beter te leren kennen. Omgekeerd krijgen raadsleden op deze manier meer informatie uit de verschillende regio’s van de gemeente.

Tijdens de bijeenkomst krijgen ten hoogste drie inwoners de gelegenheid om een onderwerp publiekelijk, staande op de spreekwoordelijke zeepkist, aan de orde te stellen. Deze ‘zeepkistpraatjes’ duren per keer niet langer dan vijf minuten.

De raadsleden kunnen daarna over deze (maar ook over andere) onderwerpen met de inwoners in gesprek gaan. De inwoners die deelnemen aan ‘Praat met de raad’ bepalen dus zelf waarover zij met raadsleden willen spreken.