Jeugdig SC Bolsward (zo) na de thee niet opgewassen tegen Trynwâlden: 2-4

BOLSWARD - Op een snikheet Sportcomplex Het Bolwerk was alleen aan de tribunezijde of in de tribune nog uit te houden om de wedstrijd ‘om des keizers baard’ tegen Trynwâlden te aanschouwen.

Trainer Marc van Hiel was zelf halverwege de wedstrijd naar Sneek getogen om de wedstrijd LSC 1890 tegen Amicittia VMC (de eerstkomende tegenstander in de nacompetitie) te bekijken. Hij kwam van een koude kermis thuis. De Groningers kwamen in Sneek met 10 man opdagen en werden vervolgens met 10-1 naar de slachtbank geleid. ,,Hier ben ik geen cent wijzer van geworden” aldus Van Hiel.

De wedstrijd zelf tegen Trynwâlden werd vooraf gegaan door een minuut stilte voor de vorige week overleden CAB-man in hart en nieren, Aike Bogaard. Een mooi gebaar van de leiding van het 1e elftal was dat de beide kleinzoons, Hidzer en Arjen Bogaard de laatste tien minuten nog in het veld kwamen.

De wedstrijd begon voor de Bolswarders voortvarend. Brutaal werd de aanval gezocht en vaak ook via leuke combinatie, maar het afwerken was net niet goed genoeg. In de 32e minuut was het via een scrimmage wel raak. Lorenzo Lemmers gaf het laatste tikje: 1-0. Vier minuten later was het alweer raak. Topscoorder Paul Huisman werd op sublieme wijze door de hardwerkende Harun Ergöz bediend en maakte op zijn eigen wijze de 2-0. Een mooie stand om een bakje te halen dacht een ieder. Ruurt Algra en Roel van Foeken trokken in een paar minuten de stand weer recht de Bolswarders in verbazing achterlatend: 2-2. Een waarschuwing vooraf was al aangeven de gasten teisterden toen de lat.


Na de thee zette Trynwâlden een tandje bij en dat was voor het jeugdig team te veel. Ook fysiek kwamen de jonkies te kort tegen ‘de reuzen’ uit de Wâlden. Ze werden ook in het zadel geholpen door doelman Tolga Demerci die op avontuur ging en de bal verspeelde aan Roland Schweigman: 2-3 en vlak voor tijd werd het nog 2-4 door dezelfde Schweigman.

Zondag speelt SC Bolsward de eerste nacompetitie uit tegen Amicittia VMC uit de stad Groningen.