Zo verliep de derde editie van de Primerapartij in Bolsward

BOLSWARD - De derde editie van de Primerapartij werd woensdagavond verkaatst op ‘t Oordje, een partij die wordt gesponsord door Primera Bolsward. Het mag dan ook geen verbazing wekken dat de prijzen bestonden uit Primerabonnen.

Net als in de voorgaande edities werd gekaatst met drie verschillende lijsten. Er deden dertig kaatsers mee aan deze partij, wat betekende dat er in vijf perken werd gekaatst. De dertig deelnemers waren ingedeeld in een A-, B- en een C-categorie. In elke categorie van tien kaatsers waren er drie individuele prijzen te winnen.

Dat sommige partijen spannend waren mag wel blijken uit het feit dat niet eerder dan om kwart over negen kon worden begonnen met de derde partij. En dat nadat het beginsignaal om half zeven had geklonken. Het kon ook niet anders dan dat de derde partij begon met spellen-gelijk.

A-categorie

Na twee partijen waren er nog vier kaatsers die aanspraak konden maken op de eerste prijs. Zij hadden hun beide partijen gewonnen. Het waren Leon Bekema, Sander Bruinsma, Dietmer Kuperus en Matthijs Beuckens. De eerste drie genoemden wisten ook hun derde partij winnend af te sluiten. Dit betekende dat er drie kaatsers waren met 21 punten voor. De prijzen werden als volgt verdeeld:

1 ste prijs: Leon Bekema 21 voor; 8 tegen;

2 de prijs: Sander Bruinsma 21 voor; 11 tegen;

3 de prijs: Dietmer Kuperus 21 voor; 13 tegen.

B-categorie

Na twee gekaatste partijen was er een die zijn beide partijen had gewonnen (Bauke Cuperus). Helaas voor Bauke verloor hij zijn laatste partij. De prijzen werden als volgt verdeeld:

1 ste prijs: Leo Bekema 18 voor; 12 tegen;

2 de prijs: Bauke Cuperus 17 voor; 10 tegen;

3 de prijs: Jan de Boer 17 voor; 13 tegen.

C-categorie

Johan Bruinsma en Peter Siemensma waren in deze categorie na twee partijen de besten en gingen ruim aan kop in het puntenklassement. Peter Siemensma wist zijn derde partij winnend af te sluiten. Dat deed ook Johan Bruinsma. Beiden dus 21 punten. Bij de verdeling van de prijzen brachten de tegen-eersten de beslissing. Johan Bruinsma had net een tegen-eerst meer dan Peter.

1 ste prijs: Peter Siemensma 21 voor; 10 tegen;

2 de prijs: Johan Bruinsma 21 voor; 11 tegen;

3 de prijs: Jan Houwer 15 voor; 13 tegen.