Expositie ‘Essinsje’ in Broerekerk Bolsward

BOLSWARD - ‘Essinsje’, zo heet de expositie van geometrisch abstracte kunst die in de Broerekerk in Bolsward te zien is van 13 tot en met 17 juni. Bijna vijftig kunstenaars, waarvan een derde uit de noordelijke provincies, tonen hun werk in het volle licht onder het glazen dak van dit Rijksmonument. De afgewogen inrichting van de expositie, waardoor de kunstwerken elkaar versterken, biedt de bezoeker een unieke kijkervaring.

Het woord 'essentie' betekent kern, hart, grond, wezen. De essentie (Latijn: essentia, van esse, zijn) of het wezen is filosofisch gezien de aard van iets, datgene wat kenmerkend is voor iets.

Woensdagmiddag om 15.00 uur openen Bert Looper (directeur van Tresoar) en wethouder Mark de Man de tentoonstelling.

Verder is er een aantal optredens. Zaterdagmiddag (16 juni, om 15:00 en 16:00 uur) is er ‘Dunsje yn Style’, een choreografie door Natasja en Nellie Hoekstra van Bewegings Centrum Drachten en met krukjes die zijn ontworpen door de wereldberoemde architect Gerrit Rietveld.

Zondag om 15:00 uur speelt het Essentie Kwartet onder leiding van Paul Medeiros minimalistische muziek, onder andere nieuwe compositie van Paul Medeiros zelf.