De Paupers openen ‘Kunst in de Tuinen’ in Exmorra

EXMORRA - Theatergroep De Paupers opent op zaterdag 9 juni om 11.00 uur met hun ludieke Pauperfontein de kunstroute door Exmorra, ‘Kunst in de Tuinen’.

Drie maanden lang kunnen belangstellenden de route bezoeken en een grote verscheidenheid aan kunst bewonderen. De kunstwerken van 28 kunstenaars uit het hele land staan gewoon bij de bewoners in de tuin. Beeldhouwwerk, Glaskunst, Siersmeedwerk, Gebruikskunst, Mixed Media en zelfs Vilt zijn een aantal vormen die aangetroffen kunnen worden tijdens wandelroute vol kunst, cultuur en natuur door het dorp ‘It Eksmoarster Rûntsje’ en in ‘Galerie Staal & Steen’.

Met de opening neemt de Pauperfontein (in de volksmond Piemelfontein of Jan Lul fontein) met een kritische blik LF2018 onder de loep. Vindingrijk, ludiek en met humor trekken deze moderne hofnarren tot eind 2018 door Friesland om te laten zien wat ‘Mienskip’ werkelijk is: vóór iedereen en dóór iedereen.

Tijdens en na de opening zijn de meeste kunstenaars aanwezig. Tevens zijn er verschillende demonstraties waaronder siersmeden, beeldhouwen, vilt bewerken, schilderen en glasblazen. De eindigt op vrijdag 10 augustus om 17.00 uur. De toegang is vrij.