Rob van Bergen exposeert beelden in Museum Hindeloopen

HINDELOOPEN - Ooit was Rob van Bergen schapenhouder in Friesland. Nu maakt hij prachtige beelden in zijn Utrechtse atelier en exposeert hij deze vanaf 10 juni in Museum Hindeloopen. Deze bustes – mannen en vrouwen – lijken afkomstig uit de wereld van (Italiaanse) opera en theater: Luca, Carlos, Mara, Dora en Fleur. Maar Van Bergen vindt zijn inspiratie veel dichterbij.

Zijn beelden maakt hij van chamotteklei. In zijn atelier boetseert en modelleert hij urenlang om te komen tot een perfect resultaat. De beelden worden op 1220 graden gebakken. Van huis uit leerde Van Bergen het vak van stoffeerder. Textiel, papier en stof spelen een belangrijke rol in de afwerking van zijn portretbustes.

Deze ambachtelijkheid vormt een connectie met de collectie van Museum Hindeloopen. In het museum zijn prachtige sitsen te zien, evenals ambachtelijk beschilderde meubelen – in de Hindelooper stijl. De kunstenaar geeft aan zich als ambachtsman goed thuis te voelen in Museum Hindeloopen: ,,Een bijzondere plek, waar ik graag mijn eigen werk laat zien”.

Tijdens deze tentoonstelling zijn de beelden van Rob van Bergen en de schilderijen van Christoffel Bisschop samen te zien.

De tentoonstelling ‘Tijdloze schoonheid’ is te bezoeken van 10 juni tot en met 10 september.