Seizoen SC Bolsward (za) voorbij na terechte nederlaag tegen Waskemeer

BOLSWARD - Het seizoen voor SC Bolsward (za) is na zaterdag echt voorbij. De vierde plaats op de ranglijst betekende een kans op promotie door middel van de nacompetitie, maar door de nieuwe opzet hiervan is deze mogelijkheid al na één wedstrijd verkeken. De bezoekers uit Waskemeer waren duidelijk te sterk: 1-3.

De bezoekers begonnen furieus aan de wedstrijd en kwamen met opportunistisch spel en fel afjagen snel en vaak in balbezit.

Al na vijf minuten keken de Bolswarders tegen een achterstand aan. De openingstreffer werd binnengekopt door de boomlange Mitchell Schievels, één van de uitblinkers. 

SC Bolsward probeerde het wel, maar was onrustig en slordig aan de bal. Echte kansen kreeg het dan ook niet. De bezoekers overigens ook niet, ondanks dat ze duidelijk de betere partij waren. Een veelvoud aan corners en vrije trappen leverde weinig gevaar op.

Vlak na rust werd de score verdubbeld door de gasten door opnieuw een doelpunt van Schievels. Hij reageerde attent toen de bal 'in de zestien' voor zijn voeten viel en haalde onberispelijk uit. 

SC Bolsward ging meer risico's nemen, wisselde aanvallend en kwam zo nu en dan gevaarlijk door. Echter: in de hele wedstrijd is maar twee keer op doel geschoten. Eén van die pogingen was een benutte strafschop van Bart Gietema in de slotfase. Het was een doekje voor het bloeden, want even eerder maakte middenvelder Bouwe Veenstra al de 0-3.

De 1-3 was een terechte weerspiegeling van de krachtsverhoudingen. Waskemeer speelt in de volgende ronde tegen TOP'63.