Klasgenootjes maken Bolsward 'mooier en schoner'

Bolsward kan mooier en schoner gemaakt worden. Dat vindt althans Sophie Jorritsma (11). Samen met klasgenootjes richtte ze Puur Natuur op.

Tijdens een boottochtje door IJlst viel het Sophie op hoeveel bloemen er langs de waterrand staan. Dat zou in Bolsward ook goed passen, was haar gedachte. Samen met klasgenootjes van de Sint Maartenschool richtte ze ‘Puur Natuur’ op, zamelde ze geld in en zocht ze contact met de gemeente. En zo kan het dat er sinds woensdag een bloemenperkje aan de zijkant van de school staat. Ook kregen de dames drie grijpers van de gemeente om zwerfafval op te ruimen.

Het perkje vormt, als de bloemen straks in bloei staan, een kleurrijk geheel. Als het goed is zijn de kleuren van de Nederlandse vlag zichtbaar in de drie banen met plantjes.

Na wat tips van Tom Onderwater van de gemeente is het nu de beurt aan de meiden om de plantjes te onderhouden. Dat gebeurt met een klein groepje. De dames willen kijken hoe ze op meer plekken in de stad een dergelijk plantsoentje kunnen aanleggen.

Ook hebben ze hun directeur overtuigd van het belang van hun actie. De school werkt mee en gaat in beraad om meer in en met de natuur bezig te zijn.