Rentex Floron wasserij voor Prinses Máxima Centrum

Bolsward - Rentex Floron in Bolsward is geselecteerd om het nieuwe Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht van schoon textiel en dienstkleding te voorzien. Vorig jaar heeft het ziekenhuis na een intensief tendertraject voor de dienstverlening van Rentex Floron gekozen.

Afgelopen dinsdag heeft Koningin Máxima, het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht officieel geopend. Dit unieke, nieuwe ziekenhuis loopt in Europa voorop als het gaat om de bundeling van zorg, onderzoek, onderwijs en opleiding op één locatie. Bij de bouw van het nieuwe ziekenhuis is hiervoor gekozen om de overlevings- en genezingskansen voor kinderen met kanker te vergroten en de kwaliteit van (over)leven te bevorderen.

,,Vanzelfsprekend zijn wij megatrots dat het Prinses Máxima Centrum voor ons als wasserij heeft gekozen", aldus Titus Mulder, algemeen directeur Rentex Floron. ,,Ons familiebedrijf loopt voorop als het gaat om duurzaamheid en we onderscheiden ons door gebruik te maken van milieuvriendelijke wasmiddelen, een eigen waterzuiveringsinstallatie en het hergebruiken van energie. Het ziekenhuis heeft een vooruitstrevend MVO-beleid en hier hebben wij als wasserij op ingespeeld door het leveren van 100 procent groene dienstkleding."

Naast het Prinses Máxima Centrum gaat Rentex Floron binnenkort ook hun dienstverlening opstarten bij een nieuwe zorggroep in Amsterdam.