Bestevaer 49 Zenith opgeleverd aan Australische eigenaren

Makkum - KM Yachtbuilders uit Makkum heeft dinsdag de Bestevaer 49 Zenith opgeleverd aan de Australische eigenaren.

Al 10 jaar lang droomden de Australische eigenaren van een nieuw zeiljacht. Tijdens die 10 jaar werd er een gedetailleerde en complete wensenlijst opgesteld. Het echtpaar was erg duidelijk over wat ze aan boord wilden, zoals de volledig aluminium dekluiken, extra dikke roeras, overgedimensioneerd anker en de aan dek vast gelaste dek items. Bovendien moest het schip met helmstok bestuurd kunnen worden.

Voor de eigenaren is het erg belangrijk om onafhankelijk en zelfvoorzienend te zijn, vandaar ook de grote zonnepanelen op het achterschip en voldoende water en diesel capaciteit. Een gebrek aan stroomverbruikers zoals een boiler, koelkast en verwarming zorgen er ook voor dat ze minder snel de motor hoeven te starten om stroom op te wekken. De romp en meeste delen aan dek zijn kaal aluminium en ongeschilderd om de kans op corrosie te voorkomen en omdat het minder onderhoud vraagt.

Het interieur is een goed voorbeeld van custom jachtbouw. Het pilot house is één meter naar voren toe verlengd om daar meer ruimte te scheppen en voor meer licht beneden. De keuken is J-vormig en ruim met RVS werkbladen en diepe, grote lades en kasten voor ingredienten en keukengerei om te koken zonder vaak aan land te hoeven gaan voor boodschappen.