Verkorte versie Schuttevaerrace

STAVOREN - De 36ste Schuttevaerrace gaat op 28 juni van start in Stavoren. Dit jaar zal de Schuttevaerrace een nieuwe verkorte route introduceren. De race tussen de verschillende Waddeneilanden zal in plaats van drie, twee dagen duren.

De Schuttevaerrace begint op vrijdag 29 juni om 07.00 in Stavoren. De race begint officieel op donderdagavond 28 juni tussen 19.00 en 20.30 met de registratie in de Potvis. Bij de registratie worden deelnemersvlaggen, logboek, rugnummers en wedstrijdnummers uitgedeeld. Inschrijven kan tot 24 juni. Meer details zijn te vinden in de wedstrijdbepalingen op www.schuttevaerrace.nl.

De race bestaat uit een traject van zeilen, hardlopen en fietsen. De start van de race is traditiegetrouw vanuit Stavoren en zal plaatsvinden op de Waddeneilanden Texel, Vlieland, Terschelling en komen ze ook langs in Harlingen. Het is een ultieme test die uithoudingsvermogen van de bemanningsleden op de proef stelt. De 36ste editie zal voor het eerst een verkorte route introduceren. Inschrijven voor de race kan tot 24 juni op www.schuttevaerrace.nl.

De volledige race is live te volgen via de website www.schuttevaerrace.nl. Elk team heeft een tracksysteem mee aan boord tijdens het zeilen, hardlopen en fietsen. Zo kan iedereen vanaf de wal hun favoriete team aanmoedigen.