Gouden volleybalteam Marne College gehuldigd

Bolsward - Het volleybalteam van het Marne College in Bolsward zijn donderdag gehuldigd in de kantine van de school na hun winst in de Olympic Moves.

Een bijzonder meisjesteam bestaande uit eerste en tweede klas leerlingen bk, gt, havo, vwo en tto: Dena, Eline, Evelien, Femke, Ilse, Lillian, Lise, Rixt, Yasmin en Bente. Met begeleidster Lucy Schakel wonnen zij de voorrondes eerder dit jaar en zo bereikten ze vrijdag 8 juni uiteindelijk de finale. Deze werd gespeeld op Papendal, het bekende sportcentrum in Arnhem. Een prestatie van formaat wanneer je de landelijke finale weet te bereiken en er dan ook nog met de winst vandoor gaat.

Het Marne College was met maar liefst 60 leerlingen op meerdere onderdelen vertegenwoordigd bij de finales. Naast het meiden volleybalteam waren dat de jongens en meiden klas 1 voetbal, jongens en meiden klas 1, 2, 3 veldloop. Dankzij hun sportieve inspanning leverde dit nog meer prijswinnaars op. Femke won de tweede prijs bij de finale van de individuele veldloop meisjes klas 1 en nogmaals een tweede  prijs met haar teamgenoten, Hildou, Baudien, Minke, Lynette en Debbie bij de teamveldloop meisjes klas 1.