Makkum prolongeert titel bij meisjeskaatsen

BOLSWARD - Makkum won zaterdag verdiend het Nederlands kampioenschap Meisjes in Bolsward. In de eerste omloop een spannende strijd tegen Easterein en in de tweede omloop werd Bolsward verslagen. Een zware strijd in de derde omloop volgde tegen Sexbierum: Makkum kwam 1-4 voor, het werd 4-4 en Sexbierum kwam op 5-4 voor maar Makkum kreeg weer greep op de wedstrijd en won met 5-5, 2-6. Na een staand nummer volgde de finale tegen Winsum (Noa Slager, Marlies Bonnema en Anna Rob). Echt spannend was het niet, Makkum kaatste prima en won met 5-2, 6-6. De derde prijs was voor het duo van Jirnsum, Foke Jil Bakker en Dian Dijkstra.

Kaatsvereniging Bolsward had de organisatie prima voor elkaar en kan terug zien op een goed verlopen kampioenschap.

Makkum prolongeerde de titel, vorig jaar won Lobke Vlasbloem met Kim Dijkstra en Boukje Bosma. Nu won Lobke met Anouk Smink en Chantal de Witte.

Het Nederlands kampioenschap voor de jongens werd in Berltsum verkaatst. Er werd geweldig gekaatst. Hommerts-Jutryp (Aizo Veltman, Jelger de Boer en Jitze Floris) was de verrassende winnaar. Zij wonnen de finale met 5-3, 6-0 van Arum (Germ Epema, Jorrit Tolsma, Dirk-Henk Kuipers).

Mantgum werd derde en Kimswerd en Dronryp wonnen de vierde prijs.