Wandelexcursie Afsluitdijk Wadden Center

KORNWERDERZAND - It Fryske Gea houdt zaterdag 30 juni vanaf 10.00 uur een wandelexcursie bij het nieuwe Afsluitdijk Wadden Center.

De excursie wordt begeleid door natuurgidsen Johan Zijlstra en Tinus Boomstra. De verkenningstocht start bij het Afsluitdijk Wadden Center. Een uniek gebouw dat op de grens van het zoete IJsselmeer, de zoute Waddenzee en de Afsluitdijk staat. Buiten vertellen onze gidsen Johan en Tinus over de historie van het gebied en wordt er een route langs de karakteristieke rode huisjes van Kornwerderzand gelopen.

De aanleg van de Afsluitdijk had een enorme impact op de natuur en verbrak de natuurlijke verbinding tussen de Waddenzee en het IJsselmeer. Hierdoor kunnen vissen niet meer van de Waddenzee naar het IJsselmeer trekken. Hun instinct en de geur van zoet water drijft de vissen naar Kornwerderzand. Als hier straks de vismigratierivier klaar is, dan kunnen ze door de Afsluitdijk zwemmen. De gidsen geven hier uitleg over.

En als kers op de taart, wordt het dak van het Wadden Center aangedaan. De plek in Friesland voor het halen van een frisse neus.