Oefening Koninklijke Marine bij Kazemattenmuseum

KORNWERDERZAND - De Koninklijke Marine oefent dinsdag 26, woensdag 27, en vrijdag 28 juni bij het Kazemattenmuseum in Kornwerderzand. Er worden oefeningen verricht voor de opvang en het screenen van vluchtelingen.

Adelborsten in opleiding tot officier bij de Koninklijke Marine zitten in de laatste fase van hun opleiding alvorens ze operationeel worden ingezet. In deze fase oefenen ze het opvangen en screenen van vluchtelingen alsmede het verkennen en controleren van de omgeving. Voor het scenario zal Kornwerderzand zich in Italië bevinden. Verder zal de oefening zich afspelen in Den Helder en vanaf het opleidingsschip MOV Van Kinsbergen.

Omdat het op Kornwerderzand te ondiep is zal de Van Kinsbergen daar niet aanleggen. Het schip gaat in de buurt voor anker en zal elke dag tussen 15.00 uur en 15.30 uur personeel pendelen tussen kazemat VI en het schip met een snelle RHIB boot.

Het gaat om een oefening van het Koninklijk Instituut van de Marine (KIM) als onderdeel van de Nederlandse Defensie Academie. Bij de oefening zijn 89 man betrokken. 59 Adelborsten en 30 man ondersteunend personeel (vaste staf, acteurs en logistiek personeel).