Berltsumer dames onverslaanbaar

EXMORRA - Het Nederlands Kampioenschap kaatsen in Exmorra is zondag gewonnen door llse Tuinenga, Leonie van der Graaf en Harmke Siegersma van Berltsum.

In de finale waren zij met 5-1 en 6-0 veel te sterk voor het partuur van Huizum met Nynke Sijbrandij, schoolmeisje Anna-Dieuwke Dijkstra en Manon Scheepstra. Het was voor Berltsum de zesde overwinning in de laatste zeven jaar op het Nederlands kampioenschap. Met deze zege sluit Berltsum een tijdperk af, het partuur van Tuinenga, Van der Graaf en Siegersma valt na het seizoen uiteen. Leonie van der Graaf stopte al eerder met vrije formatiewedstrijden, na dit kampioenschap stopt ze ook met het kaatsen op de afdelingspartijen. Ilse Tuinenga verlaat Berltsum, zij verhuist dit najaar naar Franeker.

Leeuwarden (Annelien Broersma, Bianca van der Veen en Wiljo Sijbrandij) werd derde in Exmorra. Het lukte Manon Scheepstra weer niet om de vier wimpels binnen te halen. Scheepstra heeft de Ald-Meiers partij, de Jong Famme partij en de Frouljus PC al gewonnen, maar het Nederlands Kampioenschap moet nog aan het lijstje worden toegevoegd.