Muzikale wereldreis met FSO in Martinikerk

BOLSWARD - Het Fries Symfonie Orkest heeft donderdagavond een familieconcert in petto voor haar Heamielpubliek. Marieke Ariesen schreef speciaal hiervoor een verhaal over een reis om de wereld.

Het uit 40 gevorderde amateurs bestaande orkest onder leiding van Gerhart Drijvers, wil de jeugd warm maken voor muziek. Daarom werken aan dit concert in de Martinikerk verteller Jurgen van de Herik en danseres Stiene Schroor mee. Samen met het orkest nemen zij het publiek aan de hand van een fotoboek mee op een inspirerende, muzikale reis rond de wereld.

Het programma telt twaalf muziekstukken van bijna evenzoveel negentiende-eeuwse componisten. Er wordt werk gespeeld van Coates, Rodrigues, Lehar, maar ook van Strauss, Sibelius en Khalifé. Zeer verschillend van sfeer en dynamiek.

Zo opent het orkest met The Dam Busters, een mars van Eric Coates en eindigt het verhaal met Finlandia van Sibelius. Het programma bevat tangomuziek, walsen, muziek die warme Oosterse sferen tevoorschijn tovert maar ook een stuk van Borodin dat een beeld van ijzige vlaktes oproept. Een muzikale wereldreis dus, in de Martinikerk in Bolsward. Het concert, dat mogelijk wordt gemaakt door Dierenartsenpraktijk Bolsward, begint om 20.00 uur.