Zorgen over voortbestaan Internationaal Dansfestival Bolsward

Bolsward - De organisatie van het Internationale Dansfestival trekt aan de bel en maakt zich grote zorgen over het bestaan van het evenement, dat jaarlijks tijdens de Heamieldagen in Bolsward wordt gehouden.

Het aantal gastgezinnen, waar de buitenlandse gasten tijdens het festival verblijven, neemt jaarlijks terug. Voorzitter Bas Flapper doet een dringende oproep aan inwoners van de stad. Wanneer er binnen drie maanden niet meer aanmeldingen zijn, vreest de voorzitter het voortbestaan van het Internationale Dansfestival.

,,Zonder de gastgezinnen, geen festival in Bolsward. Voor het mogelijk maken van het festival in de toekomst hebben we zo'n 15 tot 20 extra gastgezinnen nodig. Ik kan het me haast niet voorstellen, een Heamiel zonder het Dansfestival.” Onze gastgezinnen verouderen, we zoeken jonge mensen, die zich inzetten als gastgezin. We moeten nu noodgedwongen mensen onderbrengen op campings. Dit is niet de bedoeling en niet de charme van het jaarlijks terugkomende evenement, zegt Bas Flapper. De Heamieldagen beginnen woensdagavond met de jaarlijks optocht door de binnenstad van Bolsward.