Polonaise bij drukbezette Heamiellunch

BOLSWARD Een volgepakte Broerekerk tijdens de Heamiellunch, donderdagmiddag. De nieuwe aanpak van het comité werpt direct zijn vruchten af. Waar voorgaande jaren sprake was van dalende bezoekersaantallen, heeft het bestuur deze editie meer ingezet op een open en toegankelijk karakter van de middagmaaltijd. Resultaat: een uitverkocht huis met 240 tafelgasten. Een groot contrast met vorig jaar, toen er slechts tachtig mensen op af kwamen.

Wat bleef waren de ‘rys en rezinen’. En het Heamieltrio dat samen met de burgemeester en een tweetal wethouders (in dit geval Gea Wielinga en Stella van Gent) hun maaltijd nuttigde.

De muzikale krent in de pap was dit jaar Piter Wilkens. Hij zorgde, naast het vaste duo Tsjamme Wiersma en Bauke Kooijker, voor een fijne sfeer in de warme Broerekerk. De schilderijen van Salvador Sanchez-Infante, die met een overzichtstentoonstelling exposeert in de kerk, pasten mooi in het kleurrijke geheel.

Na de maaltijd zetten Wiersma en Kooijker een tandje bij en werd zelfs de polonaise, aangevoerd door het Heamieltrio, ingezet.