Showband Hollandia gered: Johannes Leeverink wordt nieuwe instructeur

BOLSWARD Showband Hollandia lijkt uit de brand. Zij heeft namelijk in de persoon van Johannes Leeverink een nieuwe slagwerkinstructeur gevonden.

De nood leek hoog, toen Hollandia onlangs een wanhopige oproep plaatste voor een vervanger van de vertrekkende Patrick de Lange. Het voortbestaan van de vereniging kwam zelfs in gevaar, maar dat probleem is nu dus opgelost.

Leeverink is al vanaf jonge leeftijd bezig met slagwerk. In eerste instantie bij de plaatselijke malletband (Crescendo uit Drachten), later bij tal van orkesten als vaste of invalmuzikant. Na de middelbare school was de keuze voor het conservatorium dan ook snel gemaakt. Toen hij zijn studie klassiek slagwerk (met een jaar jazz vibrafoon als extraatje) had afgerond, heeft hij er meteen voor gekozen om terug te gaan naar zijn roots: muziek maken met ‘amateur-muzikanten’. Een goede keuze blijkt, want tot op heden doet hij dit met veel plezier. Hij is geen onbekende in de showbandwereld en heeft meerdere (noordelijke) verenigingen onder zijn hoede als docent/instructeur/dirigent/choreograaf.

,,Wij zijn blij met deze muzikale duizendpoot binnen Showband Hollandia”, zo laat de vereniging weten.