SC Bolsward ontvangt 7.500,- voor bouw mindervalidentoilet

BOLSWARD - SC Bolsward werd onlangs blij verrast met het nieuws dat de stichting Zwaluwen Jeugd Actie een aanvraag van 7.500,- euro voor de installatie van een mindervalidentoilet honoreert. Donderdagavond kwam districtscoördinator Jan Beijert naar Bolsward om de cheque te overhandigen.

,,Een machtig mooi bedrag”, reageert een blije Hajo Osinga. Osinga is voorzitter van de commissie Facilitair bij de club en is verheugd met de financiële opsteker. Hij vulde een aantal maanden op goed geluk een aanvraagformulier op de website van de stichting in, maar hoorde vervolgens lange tijd niks. ,,Ik had nog geen ontvangstbevestiging gekregen.” Daar kwam twee weken geleden verandering in. ,,Toen kreeg ik een mail dat het volledige bedrag werd toegekend”, aldus een opgetogen Osinga.

Het toilet wordt gerealiseerd in de voormalige RES-kantine, die vanaf volgend seizoen aangemerkt is als het hoofdonderkomen van de club. Met de gift van de Zwaluwen Jeugd Actie zijn de kosten ,,grotendeels gedekt”, zo laat Osinga weten.

De stichting, die al sinds 1967 bestaat, steunt samen met de KNVB het voetbal voor kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. De helft van alle gegenereerde inkomsten wordt uitgekeerd aan projecten die hier aan bijdragen. De overige vijftig procent is bestemd voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.