Concert Gert van Hoef Martinikerk Bolsward

BOLSWARD - Gert van Hoef geeft op dinsdag 17 juli een concert op het Albertus Antoni Hinsz-orgel uit 1781 van de Martinikerk in Bolsward.

Sinds het prille begin van zijn carrière, plaatste Gert filmpjes van zijn orgelspel op Youtube. Mede daardoor geniet hij grote bekendheid en geeft inmiddels concerten in binnen- en buitenland. Zijn concert in Bolsward begint om 20.00 uur.

Gert van Hoef is op 17 juni 1994 geboren in Barneveld. Hij groeide op zonder zich specifiek bezig te houden met muzikale activiteiten. Pas op 13-jarige leeftijd ontdekte hij het orgel en ontving hij zijn eerste orgellessen van zijn opa die hem wegwijs maakte op het instrument. Al snel bleek Gert over aanleg te beschikken, wat voor zijn ouders een reden was om hem een orgel te geven. De eerste maanden speelde Gert op zijn huisorgel zonder dat hij les kreeg.

Sinds september 2011 kreeg Gert orgellessen van de Amersfoortse organist Herman van Vliet, als voorbereiding op zijn conservatoriumstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Na op 1 juli zijn toelatingsexamen te hebben gedaan, studeerde Gert sinds september 2013 hoofdvak orgel bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij ontving zijn orgellessen in de Westerkerk te Amsterdam. Als bijvak kreeg Gert pianolessen van Wim Voogd. Ook hebben twee jaar lang privélessen muziektheorie door de Nederlands/Italiaanse operadirigent Giacomo Formentini zijn vruchten afgeworpen, daar Gert al in zijn eerste jaar examen kon doen in het vak Solfège leerjaar 1 en 2 met als eindcijfer een 9.8. Op 27 juni 2015 wint hij het Govert van Wijn Orgelconcours in de Grote Kerk te Maassluis.

Op 21 juni 2017 heeft Gert eindexamen gedaan op het majestueuze Müller-orgel in de St. Bavo te Haarlem. Dit betreft het eindexamen orgel voor zijn ‘Bachelor’ diploma in muziek (orgel). De jury kende hem een score toe van 8,5 punten (uit 10).