Veiligheid bij Empatec Groen in orde

SNEEK - De veiligheid bij de vanuit Sneek werkende Empatec Groenafdeling is in orde. Dat meldt het bedrijf na en bezoek van een externe inspecteur.

De inspecteur van de certificatie-instelling BSI controleerde of de Groenafdeling van Empatec zich aan de richtlijnen voor veilig werken houdt. ,,Empatec doet het wat dat betreft zeker net zo goed of misschien wel beter dan het gewone bedrijfsleven,” aldus zijn rapportage.

Hij bezocht meerdere werklocaties en is op een paar puntjes na dik tevreden. De uitslag van de audit is positief. Empatec mag daarom de VCA* certificering blijven voeren. Dit geeft aan dat Empatec veilig werkt, dat is een vereiste voor veel klanten.

De interne KAM-coördinator van Empatec vult aan: ,,We zijn blij met de positieve uitslag. Maar he kan natuurlijk altijd beter, daar blijven we uiteraard aan werken!” Eén van de medewerkers van Empatec Groen vertelt: ,,Ik ben blij dat de keuring goed is gegaan. Wij waren uiteraard al veilig aan het werk, mooi dat dit nu door een externe partij bevestigd is.”

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. VCA is in het leven geroepen om de veiligheid op de werkplek te vergroten.