Ruim zestig stands bij Flinke Favorieten in Hemelum

HEMELUM - Onder de naam ‘Flinke Favorieten’ organiseert De Flinkefarm op 21 en 22 juli een tweedaags evenement vol met muziek, foodtrucks, workshops en meer. Ruim zestig standhouders zijn aanwezig volgend weekend. Het woord ‘flink’ is niet alleen een verwijzing naar het Flinkeboskje (dat is zowel de bedrijfsnaam van de organisatie als het adres) maar ook zeker naar de grootsheid van het gebeuren. In een paar jaar tijd is dit event uitgegroeid tot een echte trekpleister in de regio.

Tijdens de Flinke Favorieten worden er diverse creatieve workshops gegeven. Voor de kids komt Leuk Enzo langs met de opvallende roze caravan. Jiska van Leuk Enzo geeft workshops sushi maken met snoep en Zeilschool de Morra is van de partij met een surf-simulator.

Bij Angelien van Kleefkunst worden kleurplaten met zand tot de mooiste kunstwerkjes omgetoverd . De workshop ecoline tekenen van Sterrig is geschikt voor de wat oudere kinderen en volwassenen.

Er is al bijna een blokkenschema nodig voor de muziek-programmering. Op zaterdag komen de singer- songwriters Tolls en Esther de Jong samen spelen. In het genre easy- listening, dat tevens perfect bij de sfeer van het evenement past, komt SERA optreden en Sookie Sookie Funk-a-soul zorgt voor het opzwepende feestgevoel.

Op zondag komt Simon Keats spelen, evenals de de acht-vrouwen-sterke funkband Mr Right. En voor de sixties-vibe zorgen Billy & the Bobcats.

Openingstijden op beide dagen zijn van 10.00 tot 18.00 uur. De entree bedraagt €3,50 per volwassene, kinderen tussen 4-12 jaar betalen 1 euro. Parkeren kan in het naastgelegen weiland en is gratis. De Flinkefarm is zichtbaar vanaf de N359, afslag Hemelum/Stavoren.

Mer informatie over de Flinke Favorieten en alle andere activiteiten van de Flinkefarm op www.itflinkeboskje.nl.