Kinderen van eigenaar Kroontje slaan eerste paal voor nieuw pand Poedercoating Bolsward

BOLSWARD - De bouw van het nieuwe pand voor Poedercoating Bolsward aan de Marne 241 is donderdag gestart met het slaan van de eerste heipaal.

Door de snelle groei van het bedrijf werd het tijd voor een eigen pand die aan de vraag van coatingwerkzaamheden kan voldoen en verder qua productiecapaciteit kan doorgroeien. Momenteel huurt de onderneming van Eric Kroontje meerdere bedrijfsunits die te weinig ruimte bieden en niet efficiënt genoeg zijn om het snelgroeiende bedrijf verder uit te kunnen bouwen. Afgelopen jaren zijn er omzetstijgingen geweest van ruim 50%.

Ruim 8 jaar geleden begon Poedercoating Bolsward met 1 bedrijfsunit in Bolsward en groeide al snel uit naar 8 bedrijfsunits.

Met name de combinatie van zakelijke en particuliere klanten zorgde voor de grote groei. De werknemers hebben hierbij een belangrijke rol gespeeld en zijn zeer betrokken bij het coatingbedrijf te Bolsward.

Het ruime en moderne pand van 3000 m2 is geheel naar de wensen van Eric Kroontje en zijn medewerkers ontworpen. Er komen meerdere moderne straal- en poedercoatinstallaties om het proces optimaal te laten verlopen. Dit zorgt er tevens voor dat het personeelsbestand in de komende jaren nog aanzienlijk gaat groeien.

Het slaan van de eerste heipaal is in aanwezigheid van het personeel en familie door de kinderen van Eric en Suzan Kroontje verricht. Met deze speciale gebeurtenis is een belangrijke stap naar het nieuwe pand en de uitbreidingsfase van Poedercoating Bolsward gedaan.

Naar verwachting zal het pand in het voorjaar van 2019 in gebruik worden genomen.