Feestelijke diploma-uitreiking op vakschool van De Vries Scheepsbouw Makkum

MAKKUM - 19 studenten van de vakschool bij De Vries Scheepsbouw Makkum zijn sinds 12 juli in het trotse bezit van een landelijk erkend mbo-diploma niveau 2, 3 of 4.

De aspirant meubelmakers, constructiewerkers en jachtschilders hebben twee jaar lang onder de deskundige begeleiding van hun leermeesters en docenten van ROC Friese Poort veel technische kennis en ervaring opgedaan. De inspanning van de studenten heeft nu geleid tot een slagingspercentage van honderd procent.

De feestelijke diploma-uitreiking is een passend einde van het schooljaar. Sytske Noordmans, coördinator van de vakschool, geeft aan: ,,Het is prachtig om te zien hoe deze leuke, gemotiveerde groep jongeren en volwassenen zich in de afgelopen paar jaar heeft ontwikkeld. Daar is tijdens de diploma-uitreiking, in aanwezigheid van de familie van de studenten, bij stil gestaan.”

Nagenoeg alle afgestudeerden blijven werkzaam bij De Vries Scheepsbouw Makkum of bij een van de andere aangesloten leerbedrijven zoals De Koning Marine Service B.V., Bonsink Yacht Painters of Scheepstimmerbedrijf J. Lanting.

In september starten er weer nieuwe leerlingen. De werving hiervoor is al in volle gang en de interesse is groot. ,,Inmiddels hebben we een aantal technische talenten reeds een leerarbeidsovereenkomst kunnen aanbieden. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar en we streven er naar deze ook nog in te vullen”, aldus Noordmans.