Silke Huisman uit Arum zevenmaal op podium in Riga

RIGA - Bij zwemwedstrijden in het kader van de Nordic Age Group Championships, afgelopen weekend in Riga, Letland, heeft Silke Huisman uit Arum namens Nederland zevenmaal het erepodium mogen betreden.

In de oneven jaren doet Nederland mee aan het European Youth Olympic Festival en in de even jaren wordt er met de gekwalificeerden een ander aansprekend toernooi gezocht. Ditmaal was dat voor het eerst bovengenoemd toernooi waar traditioneel alle Scandinavische landen en Baltische staten acte de présence geven. Deze editie dus aangevuld met een Nederlandse jeugdploeg en ook Zwitserland had een afvaardiging gestuurd.

Met de Nederlandse estafetteploeg werd door Huisman goud behaald op de 4x100m vrije slag en 4x100m wisselslag. Met name in die laatst genoemde race had de Orca zwemster een groot aandeel in de titel door met een splittijd van 1.12,25 ver onder haar persoonlijk record te duiken op de 100m schoolslag. Individueel was er zilver voor Huisman op de twee afstanden waarvoor ze zich ook officieel had geplaatst. 26,91 op de 50m vrije slag en 2.23,98 op de 200m wisselslag. Op de 100m vrije slag (58,20) en 400m wisselslag (5.11,53) legde Huisman beslag op het brons. Die kleur werd ook uit het water gevist met de estafetteploeg op de 4x200m vrije slag estafette.

Al met kon Huisman terugkijken op een prima toernooi. ,,Ik zwom nog niet altijd de tijden die ik had willen zwemmen, maar al met al heb ik hier wel veel kunnen leren”, aldus de zwemster.