Veel belangstelling voor eerste editie Boalsert op ‘e Strún

BOLSWARD - Al bijna 200 deelnemers hebben een kaartje gekocht voor de eerste editie van Boalsert op ‘e Strún die op zaterdagavond 27 oktober gaat plaatsvinden. Er kunnen maximaal 1000 deelnemers meedoen aan deze goede doelen wandeltocht die door Rotaryclub Bolsward wordt georganiseerd.

De tocht van ongeveer 6 kilometer start en eindigt op het Broereplein. Verder blijft de route nog een geheim. Doelstelling is om de wandelaars te verrassen met onbekende steegjes, gebouwen, bedrijven, muziek en cultuur. Speciaal voor deze route worden deuren open gezet die anders gesloten zijn. Er is veel enthousiasme van deelnemende bedrijven, organisaties en (wijk)verenigingen die langs de route liggen. Alle partijen die meedoen dragen hiervoor de eigen kosten zodat de volledige opbrengst naar goede doelen in Bolsward gaat.

Lees ook: ‘Boalsert op ‘e Strún’: verrassende wandeltocht door Bolsward voor het goede doel

Er zijn verschillende goede doelen gekoppeld aan de wandeltocht. De helft van de opbrengst gaat naar het hoofd goede doel. Dit jaar is dat Paardensportvereniging de Hanzeruiters in Bolsward. Zij zullen het bedrag besteden aan hulpmiddelen zoals speciale zadels, hoofdstellen en een heftafel, zodat ook kinderen en volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking voortaan in Bolsward pony- en paardrijlessen kunnen krijgen.

Van de andere helft van de opbrengst worden gedurende het jaar meerdere kleinere wensen in vervulling gebracht. Deze wensen kunnen op zaterdag 27 oktober in de wensboom worden gehangen die op het Broereplein komt te staan. Daarnaast wordt aan de deelnemers aan de wandeltocht gevraagd bij de start houdbare producten in te leveren bij de stand van de Voedselbank.

Een kaartje voor de tocht kost € 12,50 en kan worden gekocht bij Poiesz, HEMA, A.P. van der Feer en MAX Mannenmode in Bolsward. De starttijd is tussen 19.00 en 20.00 uur.

Deelnemers die bijvoorbeeld afhankelijk zijn van een rolstoel kunnen contact opnemen met de organisatie via boalsertopestrun@gmail.com met vermelding van naam en telefoonnummer.