Súdwest gaat mogelijk zout strooien tegen gladheid in Bolsward

BOLSWARD - De gemeente Súdwest-Fryslân gaat mogelijk zout strooien op de Snekerstraat en de Harlingerstraat in Bolsward. Hier zijn vorige week nieuwe slijtlagen aangebracht. Hier is kans op gladheid. Door het warme weer bestaat de kans dat dat de steenslag te diep in de bitumen weggedrukt wordt, waardoor gladde wegen kunnen ontstaan. In dat geval gaan medewerkers van de gemeente zout strooien om ongelukken te voorkomen.

Dit kan er voor zorgen dat er een witte waas op de auto komt. Via hun Facebookpagina communiceert Súdwest of er zout gestrooid wordt.

Vorige week ondervonden veel omwonenden overlast van de werkzaamheden. Door het warme en droge weer waaide het stof wat in de steenslag zat op. Dit stof bleef in de straten hangen. Door de weinige wind en doordat veel automobilisten zich niet aan de maximum snelheid hielden, heeft deze stof voor overlast gezorgd bij de aanwonenden.

De gemeente heeft geprobeerd dit tegen te gaan door water te sproeien. Dit is maar voor een deel gelukt. ,,Ondanks de getroffen maatregelen vinden we het jammer dat de werkzaamheden toch voor overlast hebben gezorgd”, zo laat Súdwest in een reactie weten.