Basilica-avond over pater Titus Brandsma

BOLSWARD - Om de sterfdag van Titus Brandsma te memoreren is op vrijdag 27 juli een speciale basilica-avond als gedachtenis aan de zalige pater-karmeliet.

De uit Bolsward afkomstige geestelijke is op 26 juli 1942 in kamp Dachau om het leven gebracht. Hij stierf als gevolg van zijn verzet tegen de bezetting van ons land in WO II en het geweld dat mensen werd aangedaan.

De avond begint om 19:00 uur met een eucharistieviering in de Sint Franciscusbasiliek aan de Grote Dijlakker te Bolsward. Mgr. Dr. C.F.M. van den Hout, bisschop Groningen Leeuwarden, zal hoofdcelebrant zijn. Het koor ‘Cantus Deo’ onder leiding van Erwin de Ruijter geeft mee vorm aan de liturgie. Na een kop koffie of thee houdt pater Fernando Millán Romeral, O.Carm., Prior Generaal van de Karmelieten, een lezing in de Maria van Sevenwoudenzaal direct gelegen naast de basiliek.

Voor deelname aan de eucharistieviering is aanmelding niet nodig. Voor het bijwonen van de lezing wordt verzocht middels een e-mailbericht op te geven bij het secretariaat van de parochie: secretariaat@zaligetitusparochie.nl onder vermelding van naam, adres en woonplaats.