Zomeractiviteiten voor jeugd in Bolsward en Sneek

BOLSWARD/SNEEK - Het jongerenwerk van Sociaal Collectief en de buurtsportcoaches organiseren in de laatste drie weken van de zomervakantie een aantal activiteiten voor jongeren in Bolsward en Sneek.

Op maandag 13 augustus raast het peloton van de BinckBank Tour door Friesland. Bolsward geldt als finishplaats van de openingsetappe. Op het finishterrein aan de Oude Rijksweg zijn diverse sportieve activiteiten voor jongeren.

Een week later kan de jeugd vanaf 14.00 uur SUP’end het Kruiswater over. Die woensdag daarop, 22 augustus, is van 11.00 tot 13.00 uur een pannatoernooi bij het Marne college. Zo’n toernooi is diezelfde dag ook in Sneek in de voetbalkooi aan de Lemmerweg-Oost. Dit begint om 14.00 uur.

De dag daarop vindt vanaf 19.00 uur in Poort 20 in Sneek het Ruilspel plaats, iets wat in het Julianapark in Bolsward herhaald wordt op maandag 27 augustus. Aanvangstijd dan is 17.00 uur.

Tot slot er de laatste woensdag van de vakantie (29 augustus) een High Tea in wijkgebouw De Spil in Sneek. Dit evenement begint om 14.00 uur.

De activiteiten zijn bedoeld voor alle jongeren tussen de 10 en 17 jaar. Deelname is gratis, inschrijven is niet nodig.