Tymen Bijlsma en Yoram Elzinga winnen Wallball-toernooi KV Bolsward

BOLSWARD - KV Bolsward organiseerde woensdag een Wallball-toernooi voor jongeren. Een dag later waren de senioren aan de beurt.

Bij de jeugd was Tymen Bijlsma de sterkse. De spelvorm was enkel- en dubbelspel. De deelnemers speelden ieder twee rondes enkelspel en vier rondes dubbelspel, waarna het klassement kon worden opgemaakt. Er werd sportief en enthousiast gestreden om de prijzen. Tymen wist alle zes speelrondes te winnen en was dus de terechte winnaar.

Silvan Elzinga en Fenna Cuperus slaagden erin om ieder vier speelrondes te winnen, zodat het totaal aantal gescoorde punten de uitslag moest bepalen. Na wat rekenwerk mocht Silvan de tweede prijs in ontvangst nemen en voor Fenna was er een derde prijs.

Donderdag kwamen de senioren in actie. De wallballspelers gingen de strijd aan in het dubbelspel en allemaal kwamen ze in wisselende samenstelling zes keer in actie, waarna het individuele klassement kon worden opgemaakt.

Er werd ook hier met een enorme spelvreugde zeer spannend en fanatiek gekaatst. Yoram Elzinga won vijf speelrondes en behaalde hiermee de overwinning. Cor Jacobsen werd tweede met vier winstpartijen. Marike Beckers had drie keer gewonnen en een gelijkspel behaald met als resultaat de derde prijs.