Leerlingen De Pipegaal nemen afscheid met film

WORKUM - Het is gebruikelijk om afscheid te nemen van de lagere school met een eindmusical, maar OBS De Pipegaal in Workum deed het dit jaar een beetje anders.

Met een rode loper, paparazzi, en champagne werd het dinsdag 17 juli een echte filmpremière! Groep 8 heeft de afgelopen weken gewerkt aan een film, die zijn première had in de Vermaningskerk te Workum . Initiatiefnemers Baukje Krikken de Boer en Nienke Brinkhuis (beiden dramadocenten) namen filmmaker Stephan Brenninkmeijer in de arm, en zo ontstond ‘Het geheim van meester Peter’.

Nienke: ,,Het mooie hiervan was dat we dicht bij de belevingswereld van de kinderen bleven en echt iets van deze tijd maakten, denk aan ‘Spanga’s’ en ‘Brugklas’. Voordeel was ook dat we snel konden werken. Een musical kost veel tijd en energie van de klassenleerkracht, en aan het eind van het jaar is ook vaak bij de kinderen de energie ver te zoeken.”

Baukje: ,,We hebben er een totaalconcept van gemaakt, van script tot feestavond, alles is door ons bedacht en opgezet. Zo is er veel uit handen genomen bij de leerkrachten, wat ook een prettige rust gaf. Groep 8 heeft een top afscheidsavond gehad, Met speeches, de diploma-uitreiking, een lied.

Vanaf de rit in de grote Amerikaanse auto naar de rode loper, tot de ‘Afterparty’ in de tuin, stralende koppies!”

Baukje en Nienke zijn van plan om het idee nog verder uit te werken, en zo meer scholen zo’n avond te kunnen bieden.