Dakpanletters op luifel Waaggebouw Workum

WORKUM - Op de luifel van het Waaggebouw in Workum is sinds kort in ‘dakpanletters’ het woord ‘MUSEUM’ te lezen. In het gebouw huisvest het Museum Warkums Erfskip.

Dat museum is vorig jaar door de heer Van Haersma Buma heropend. Het bestuur is trots op het resultaat, dat met honderd procent subsidiegelden en vrijwilligerswerk is gerealiseerd. Om de status van museum zichtbaar te maken, is gekozen voor de belettering van het de luifel.

,,Op deze manier willen we de zichtbaarheid van het museum verbeteren, zonder ingrijpende veranderingen, met respect voor het gebouw. We maken nu op een heel bescheiden manier reclame, zonder toeters en bellen. In het verleden werd dit ook veel op deze manier gedaan; denk maar aan de teksten in de boerderijdaken. Een prachtige oplossing die past in het stadsbeeld”, is de gedachte van de Vereniging Warkums Erfskip.

Het museum kreeg in 2016 de vergunning voor de subtiele reclamezuil en startte daarop een heuse dakpannen-actie. Geïnteresseerden konden -en kunnen nog steeds- voor honderd euro een dakpan ‘adopteren’. De eerdere inkomsten kwamen ten goede aan de herinrichting van De Waag, de toekomstige opbrengst is bedoeld om verschillende tijdelijke exposities naar het museum te halen of voor educatieve doeleinden.

In het museum worden op de eerste verdieping door middel van maquettes bijzondere, historische locaties getoond. Workum beleven aan de hand van verhalen, beeld en geluid.