European Sports for All Games in Sneekweek

SNEEK - De European Sports for All Games in Sneek barsten vrijdag 3 augustus los met de opening van de Sneekweek.

De cultuursporters uit heel Europa die meedoen aan de European Sports for All Games presenteren zich tijdens de vlootschouw. Daarna gaat het evenement los in Sneek en op andere plaatsen in Fryslân. Bezoekers van verschillende evenementen kunnen demonstraties tegenkomen van verschillende traditionele sporten, zoals krulbol uit België, Polynesisch kanovaren uit Frankrijk of de Highland Games. Daarnaast kan iedereen zelf in actie komen op een van de BeActivepleinen. In Sneek concentreren de activiteiten zich rond de Wijde Noorderhorne en op het starteiland.

Op de BeActivepleinen zijn demonstraties van verschillende cultuursporten én kan iedereen ook zelf meedoen aan de bijzondere sporten. Zo kun je in Sneek op 3 augustus meedoen aan Chanbara, Highland Games en een Poolse versie van volleybal. Ook op de andere dagen in de Sneekweek kun je op de Wijde Noorderhorne en op het starteiland proeven van allerlei internationale traditionele sporten.

Van 3 tot en met 7 augustus geven tientallen organisaties, honderden vrijwilligers en deelnemers en duizenden bezoekers (de traditionele) sport een podium. Fryslân verwelkomt 20 internationale teams met 50 traditionele sporten, 200 deelnemers en duizenden bezoekers.

Met elkaar zien, voelen en beleven zij de passie voor sporten en bewegen, in het bijzonder de traditionele sporten. Genieten en plezier hebben met elkaar, daar gaat het om. Iedereen kan meedoen, op zijn/haar eigen niveau. Naast de activiteiten in Sneek, ligt er ijs in de Elfstedenhal en kun je de Elfstedentocht schaatsen. En er zijn internationale demonstraties en mogelijkheden om mee te doen in onder andere Franeker, Grou, Witmarsum, Grijpskerk en Heerenveen. Kijk voor het hele programma op www.sportsforall2018.eu.

Deelnemende landen zijn België, Groot-Brittannië, Denemarken, Finland, Italië, Spanje, Slovenië, Griekenland, Portugal, Duitsland, Polen, Hongarije, Ierland, Roemenië, Rusland, Schotland, Frankrijk, Nederland, Japan en Fryslân zijn de landen en regio’s die meedoen aan de European Sports for All Games. Deze games worden georganiseerd door Sport Fryslân, NOC*NSF en TAFISA en wordt mogelijk gemaakt door de provincie Fryslân, Europese Unie (Erasmus+) en Stichting De Friesland en De Friesland Zorgverzekeraar.