Internationale top speelt op Dutch Open Pitch & Putt in Koudum

KOUDUM - Het Dutch Open Pitch & Putt Golf vindt van vrijdag 3 tot en met zondag 5 augustus plaats in Koudum. Aan dit evenement zal de gehele internationale top deelnemen. 120 spelers uit tien landen komen naar Friesland. Zij komen uit Nederland, Duitsland, Ierland, Engeland, Frankrijk, Spanje, Denemarken en zelfs uit Cuba.

Het toernooi is de afgelopen jaren slechts gewonnen door één Nederlander. Rolf Kwant wist het toernooi in 2010 en 2016 op zijn naam te schrijven. De winnaar van 2017, Declan McCarron uit Ierland gaat zijn titel verdedigen op het sterk bezette toernooi in Koudum.

Reeks toernooien

Het Dutch Open is onderdeel van een reeks internationale Pitch & Putt Golftoernooien. Zo worden er ook wedstrijden in Ierland, Spanje, Italië, Australië, Chili en Japan gespeeld.

Zaterdag worden de eerste en tweede ronde gespeeld. Zondag van 10.00 uur tot ongeveer 15.00 uur vinden de finales plaats. De beste 20 spelers starten zondag vanaf 12.00 uur en zullen rond 14.30 uur op de laatste holes uitmaken wie tot winnaar van het evenement wordt uitgeroepen. Naar verwachting zullen in de finales meerdere hole-in-ones worden geslagen die uiteindelijke tot absolute topscores zullen leiden.

Live muziek

Naast de sportieve activiteiten is er op vrijdagavond en zaterdagavond live muziek. Op beide avonden is de entree gratis en is iedereen welkom om te genieten van de mooie muziek van ‘The Shannons’ (vrijdag) ‘Days to Imagine’ sluit de zaterdagavond af.