Primeur voor kaatsvereniging Pim Mulier

WITMARSUM - Traditioneel organiseert kaatsvereniging Pim Mulier op de eerste zondag na de PC een vrije formatie wedstrijd voor de heren hoofdklasse. Dit jaar heeft het bestuur besloten om ook de dames hoofdklas naar Witmarsum te halen. Een gezamenlijke partij dus en dat betekent een primeur voor Witmarsum.

Inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang. Het hoofdveld is uitgemeten en beide wedstrijden kunnen op één veld worden gespeeld. Dit is niet alleen voor de kaatsers maar ook voor het publiek erg aantrekkelijk. Een groep vrijwilligers is al enige tijd bezig met het beregenen van de velden. Het resultaat mag er zijn, de kaatsers kunnen hun spel vertonen op een mooie zachte, groene kaatsmat. Ook het prijzengeld bij de dames en heren is gelijk. Het bestuur maakt hiermee een gebaar richting de dames. Naast geldprijzen zijn er voor de eerste en tweede prijswinnaars fraaie eretekens, aangeboden door de freonen van Pim (heren) en het Haye Rijpmafonds (dames).

Tot slot is de entree deze zondag laag gehouden: voor slechts vijf euro kunt belangstellende de wedstrijden volgen met na afloop gezellige muziek. De wedstrijden beginnen om 12.00 uur.