Wandeltocht in de voetsporen van Menno Simons

WITMARSUM - Vanaf het Groencentrum in Witmarsum start op zaterdag 25 augustus om 10.00 een 10 kilometer lange wandeling over de Pingjumer Halsbân. De inschrijving is geopend.

Met deze tocht stappen de deelnemers letterlijk in de voetsporen van Menno Simons. Ze lopen door de weidse natuur waar ook Menno Simons 500 jaar geleden zijn voetafdrukken heeft achtergelaten.

Onderweg stoppen de wandelaars bij bezienswaardigheden die een betekenis hebben gehad in Menno’s leven of die te maken hebben met Menno Simons. Ze gaan als eerste naar het Menno Simons-monument en het Contourenkerkje. Ook bezoeken ze het Meniste Schuilkerkje en de Victoriuskerk in Pingjum. Ze staan stil bij het perceel waar in het najaar oergraan wordt ingezaaid en ze brengen een bezoek aan de Koepelkerk en molen De Onderneming in Witmarsum. Bij terugkomst kunnen de wandelaars de tentoonstelling Menno Simons Groen bezichtigen.

Aan deze wandeling, georganiseerd door het team achter de tentoonstelling Menno Simons Groen, zit nog een leuk aandenken verbonden. De kosten voor deelname zijn 8 euro per persoon, te voldoen bij aanvang. Opgeven kan via dit digitale formulier.