Us Wurk verblijdt gedupeerde Wesley (17) met nieuwe laptop

BOLSWARD - Kapot was hij er van, de 17-jarige Wesley Hefti uit Harlingen. Zijn laptop werd, uitgerekend op zijn verjaardag, gestolen uit de tuin van zijn ouderlijk huis. Jaap Leiker van uitzendbureau Us Wurk uit Bolsward hoorde het verhaal en ging over tot actie. Vrijdagochtend overhandigde hij Wesley een gloednieuw exemplaar.

,,Een hufterstreek”, zo omschrijft Leiker de diefstal. De computer bevatte veel foto’s en filmpjes en had daarom een hoge emotionele waarde voor Wesley en zijn gezin. Want de jonge Harlinger werd in 2011 geopereerd aan een hersentumor, met blijvend hersenletsel als gevolg. Hij kreeg in dat jaar van de stichting Doe Een Wens een laptop en bewaarde er veel film- en fotomateriaal van zijn tijd in het ziekenhuis op. ,,Dit haalt oude wonden open”, zegt vader Jan.

Het verhaal van de diefstal haalde zelfs de nationale televisie: SBS6 schonk er aandacht aan in het programma Hart van Nederland. Dit werd opgepikt door Leiker, die met elektronicazaak Van der Weerd tot een mooi een-tweetje voor Wesley kwam.

In het bijzijn van Wesley’s vader Jan, moeder Carin en zusje Cynthia overhandigde Leiker de nieuwe computer in het Bolswarder uitzendbureau. Als klap op de vuurpijl beloofde hij ook nog een Ipad aan Cynthia. Eenmaal uitgepakt en opgestart is Wesley meteen vertrokken in de digitale wereld. ,,Bevalt ‘ie goed?”, wordt gevraagd. ,,Mwoah, een beetje”, grapt hij met een ondeugende glimlach.

Bekijk hieronder het item van Hart van Nederland.