Internationaal tintje aan Pim Mulierspelen Witmarsum

WITMARSUM - In Witmarsum werden vrijdag voor de tweede keer de Pim Mulierspelen gehouden, ditmaal met een internationaal tintje.

Tijdens de internationale zevenkamp van de spelen konden de 107 deelnemers in 14 teams onder meer Frans wijnvatrollen en Sloveense Pandolo beoefenen. In Friesland is Pandolo te vergelijken met het traditionele Tipeljen, het wegslaan van een blokje dat gekeerd moet worden door de veldpartij. Hier uitgestorven, in Slovenië als traditionele sport weer tot leven gebracht.

Ondanks de zon en de vele activiteiten in de provincie kwamen er in totaal zo’n 280 mensen op het veld: Friezen, Hollanders, Fransen, Slovenen en Italianen. In een demonstratie lieten de buitenlandse ploegen zien hoe Pandolo, wijnvatrollen en steltlopen er op topniveau uitzien. Spectaculair en verrassend. De sporten kwamen naar Witmarsum in het kader van de European Sports For All Games, onderdeel van LF2018.

Veel van de aanwezigen sloten na de zevenkamp aan bij het pastabuffet en deden mee aan het tweede onderdeel van de spelen ‘De jongens tegen de meisje’. Sipke de Boer, Henk Waterlander, Griet Sieswerda, het Popkoor Witmarsum en Disco Silver namen de deelnemers gezamenlijk mee terug in de tijd. ‘De Pim Mulierspelen is een blijvertje’, zo laat de organisatie weten.