Geslaagde BOHA-partij ondanks tegenvallende deelname

BOLSWARD - De Bolsward/Hartwerd - kortweg BOHA – partij werd zondag verkaatst op het Oordje in Bolsward. De opkomst viel, met zes deelnemende parturen, echter tegen. Er werd gekaatst in drie poules waarbij iedereen twee keer kaatste.

In poule A bleken Cor Jacobsen, Jan de Boer en Chris Lemke lang niet opgewassen tegen Leon Bekema, Robert Cuperus en Elske Galema. Ook in de tweede partij trok Cor zijn partuur aan het kortste eind door te verliezen van Ferdinand van der Zee, Michelle Bruinsma en Leo Bekema. Deze partij was wel een stuk spannender met een 5-5 2-6 eindstand voor het partuur van Leon. De partij tussen de parturen van Leon en Ferdinand was ook spannend maar ook hier was het partuur van Leon te sterk. Met 5-3 6-0 konden zijn door naar de finale tegen de winnaar van poule B. Het partuur van Ferdinand ging strijden om de derde prijs.

In de B-poule werd er door het partuur van Julian Faber, Rika van Dijkhuizen en Cor Knol in een gelijk opgaande strijd tegen Johan Bekema, Rejan Okkema en Johan Bruinsma uiteindelijk gewonnen met 5-4 6-6. Het partuur van Johan ging vervolgens met dezelfde cijfers onderuit tegen het partuur van Sander Bruinsma, Rutger Vallinga en Jeanne Galema. De partij van Sander cs. tegen Julian cs. was spannend en dreigde even een 5-5 6-6 partij te worden maar op 5-5 6-4 wonnen Sander en zijn maten.

In de strijd om de derde prijs tussen Ferdinand en Sander werd er fanatiek gekaatst waarbij broer en zus elkaar geen punt gunden. Een gelijk opgaande strijd nadat Ferdinand cs. Na een achterstand weer gelijk gekomen waren. Op 5-5 en 6-4 moest het partuur van Ferdinand toch het loodje leggen en vielen ze net niet in de prijzen.

De finale was een stuk minder spannend. Het partuur van Leon walste vrij eenvoudig over het partuur van Julian heen met 5-1 6-4 waarmee een geslaagde kaatsdag onder zonnige omstandigheden werd afgesloten.