Minne Veldman geeft negende concert in zomeravondserie in Martinikerk

BOLSWARD - Minne Veldman geeft op dinsdag 14 augustus het negende concert in de zomeravondserie op het Albertus Antoni Hinsz-orgel uit 1781 van de Martinikerk in Bolsward. Het concert begint om 20.00 uur.

Minne Veldman (1980) ontving zijn muzikale opleiding aan het conservatorium in Zwolle. Met zo’n 50 orgelconcerten per jaar door heel Nederland is hij een veelgevraagd concertorganist. Van zijn orgelspel verschenen tien solo-cd’s, opgenomen op orgels in Harlingen, Bolsward, Kampen, Hasselt, Amersfoort, Den Haag, Vollenhove (een Bach-cd), Utrecht en Haarlem.

Ook verschenen cd’s met samenzang onder zijn leiding vanuit Kampen en Hasselt. Minne Veldman is kerkorganist sinds 1994, eerst in de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) te Hasselt en sinds 1998 in de Rehobothkerk te Urk. Daarnaast geeft hij orgelles en is hij als dirigent werkzaam bij twee mannenkoren, twee gemengde koren en een kinderkoor. Hij schrijft veel koormuziek en orgelmuziek.

Van zijn hand verscheen voor orgel onder meer een serie koraalbewerkingen (inmiddels 23 delen). Minne Veldman organiseert jaarlijks enkele bijzondere orgelconcerten (avondvullende programma’s op bijzondere locaties), het Orgelfeest, en de YouTube-Orgeldag. Op internet staan vele video’s van zijn spel.