Peloton BinckBank Tour drie keer door Bolsward

BOLSWARD Het peloton van de BinckBank Tour komt vandaag drie keer door Bolsward. De finish ligt op de Oude Rijksweg. Naar verwachting komen de renners rond half 5 over de streep.

De start is om half 1 in Heerenveen. Van daaruit trekken de 161 renners door de provincie. Via Joure en Sint Nicolaasga wordt afgedaald naar Sloten om verder te trekken naar de IJsselmeerkust. Vanaf Stavoren fietsen de renners in noordelijke richting naar Bolsward.

Daar volgen drie omlopen. Drie ‘rondjes Witmarsum’, waarvan de eerste doorkomst rond drie uur verwacht wordt. De fietsers komen Bolsward vanaf industrieterrein De Marne binnen en gaan over de Harlingerstraat richting centrum. Via de Snekerstraat en de Ugolaan gaan ze richting Westergoawei, tot aan de afslag Witmarsum. Daar slaan zij linksaf, doen een rondje dorp en zetten dan weer koers richting Bolsward.

De brede finishstraat op de Oude Rijksweg leent zich normaal gesproken goed voor een massasprint, een scenario waar vandaag dan dus ook serieus rekening mee gehouden wordt. Sprinter Dylan Groenewegen won twee jaar geleden -toen heette de koers nog Eneco Tour- in Bolsward.