500 deelnemers aan BinckBank Toertocht

BOLSWARD - Zo’n 500 wielerliefhebbers verzamelden zich zaterdagochtend voor de eerste Binck Bank Toertocht. Zij konden kiezen voor een route van 65 of 100 km waarbij ze een groot gedeelte van de eerste etappe van de BinckBank Tour verkenden. Na afloop woonden de deelnemers vanaf de eerste rij de officiële ploegenpresentatie van de profrenners bij.

Al voor half acht meldden de eerste enthousiaste deelnemers zich bij Sportpark Het Bolwerk, de start- en finishlocatie van de eerste BinckBank Toertocht. Deze unieke toertocht die in het teken staat van de BinckBank Tour trok zo’n 500 enthousiaste amateurrenners. Aan de start motregende het even, maar desalniettemin hing er een gezellige sfeer. Niet veel later klaarde het op en met een temperatuur die rond de 20 graden lag was het nagenoeg perfect fietsweer.

De routes voerden de renners dwars door de Friese natuur. Een sportieve tocht door het Friese groen en langs het overal aanwezige water in het charmante merengebied.

Organisator Vincent van Heijningen van Golazo Nederland kijkt terug op een succesvolle eerste editie: ,,Na afloop hebben we veel enthousiaste reacties van de deelnemers mogen ontvangen en daar doen we het natuurlijk voor.”