PC-winnaar Peter van Zuiden tweede op avondpartij KV Bolsward

BOLSWARD - KV Bolsward organiseerde woensdagavond een avondledenpartij. Onder de deelnemers kersvers PC-winnaar Peter van Zuiden. Hij werd tweede.

De deelname leek eerst matigjes, maar vlak voor het uiterste aanmeldtijdstip kwamen nog veel aanmeldingen binnen. Het resultaat:24 deelnemers, zodat ieder drie keer kon kaatsen met drie keer andere maten.

De deelnemers waren dit keer verdeeld in vier klassen, te weten heren A, B en C en Dames. Opvallend was dat van de twaalf gespeelde partijen de helft eindigde in 5-5, waarvan twee met alles aan de hang. Aangezien iedereen drie keer moest kaatsen begon elke partij op 2-2. Hierdoor waren alle wedstrijden om kwart over negen gespeeld en hoefden de bouwlampen niet aan.

Dames

Vijf dames deden in deze klasse mee, waaronder de voormalige cracks Géjanna Dijkstra en Idske Zijlstra. Na twee potjes waren er nog twee dames die beide partijen hadden gewonnen: Chris Lemke en Idske Zijlstra. Chris verloor haar derde partij met 5-3. Idske won haar laatste partij nipt met 5-5 en 6-4.

1ste prijs: Idske Zijlstra 21 voor, 13 tegen.

2de prijs: Chris Lemke 17 voor, 15 tegen.

Het was nog een heel rekenwerk, want niet alleen Chris had 17 voor, maar ook Géjanna Dijkstra en Lisanne Leijenaar. Beiden hadden echter 17 punten tegen.

Heren A

Zes heren streden in deze categorie om de mooie waardebonnen. Na twee partijen waren er nog twee heren die beide partijen hadden gewonnen, nl. Cor Jacobsen en Peter van Zuiden. In de derde partij waren deze heren niet bij elkander en hoefden ze ook niet tegen elkaar. Het was dus zaak de laatste partij met zo hoog mogelijke cijfers te winnen. Peter won met 5-5 en Cor met 5-3. Beiden kwamen zo op 21 voor, zodat de tegen-eersten de doorslag gaven voor de verdeling van de prijzen.

1ste prijs: Cor Jacobsen 21 voor, 12 tegen.

2de prijs: Peter van Zuiden 21 voor, 14 tegen.

Heren B

Met zeven deelnemers was deze categorie het sterkst vertegenwoordigd. Toen er twee potjes waren gekaatst waren er nog twee deelnemers, Erik Ypma en Johan Bekema, die hun beide partijen hadden gewonnen. Helaas voor beide heren verloren zij hun laatste wedstrijd beiden met 5-3, zodat er geen enkele deelnemer al zijn drie partijen had gewonnen. Ineens kregen dus anderen ook weer kansen op de prachtige kransen. Twee deelnemers hadden twee partijen gewonnen en eentje verloren met 5-5. Ook hier gaven dus de tegen-eersten de doorslag.

1ste prijs: Gert-Jan Abma 19 voor, 12 tegen.

2de prijs: Ferdinand van der Zee 19 voor, 14 tegen.

Heren C

De spannendste categorie was toch wel deze. Hulde voor Kees Bekema die bereid was de geblesseerd geraakte Johan Bruinsma te vervangen. Na twee potjes kaatsen had Thijs Galama de touwtjes stevig in handen met twee gewonnen partijen. Hij verloor echter zijn laatste partij met 5-3 en kukelde zo van de eerste naar de vierde plek in de eindrangschikking.

Nadat excel zijn werk had gedaan bleken er twee deelnemers, Cor Knol en Leo Bekema, te zijn met 19 eersten voor en 14 tegen. Dit betekende dat de punten in het laatst gemaakte eerst de doorslag moesten geven. Leo behaalde in drie laatste eersten 22 punten en Cor kwam tot 20.

1ste prijs: Leo Bekema 19 voor, 14 tegen (gemaakte punten laatste eerst: 22).

2de prijs: Cor Knol 19 voor, 14 tegen (gemaakte punten laatste eerst: 20).