Hemdykloop tegelijk met Hemdykrintocht

BLAUWHUIS - Tegelijk met de Hemdykrintocht – zaterdag 1 september – wordt ook de Hemdykloop gehouden. Dit hardloopevenement wordt georganiseerd door loopgroep De Joksels uit Blauwhuis. Er kan worden gekozen voor een afstand van 10 of 16,1 kilometer. De start van beide afstanden is om 10.00 uur in Blauwhuis.

Tegelijk met de Hemdykrintocht – zaterdag 1 september – wordt ook de Hemdykloop gehouden. Dit hardloopevenement wordt georganiseerd door loopgroep De Joksels uit Blauwhuis. Er kan worden gekozen voor een afstand van 10 of 16,1 kilometer. De start van beide afstanden is om 10.00 uur in Blauwhuis.

Karakteristiek aan de Hemdykloop is ongetwijfeld het prachtige nieuwe parcours. De routes voeren langs de kronkelige Hemdyk en over smalle fietspaden. Beide routes gaan via Greonterp naar de Oudegaaster Brekken. De 10 kilometer buigt hier af naar de Hemdyk, de 16 kilometer komt bij Nijezijl op deze weg. Deelnemers aan de 10 kilometer komen tevens gedeeltelijk over het ‘tsjerkerkpad’ tussen Abbega en Westhem.

Doordat de Hemdykloop tegelijk met de Hemdykrintocht wordt gehouden, kunnen organisatie en deelnemers profiteren van elkaars gezelligheid en voorzieningen.

Inschrijven voor de loop kan vanaf 9.00 uur in sporthal De Singel in Blauwhuis, start en finish zijn daar vlakbij. Voorinschrijven en meer informatie zijn te vinden op de site www.joksels.nl of via www. Hemdykrintocht.nl.