Exmorra en Allingawier kijken terug op geslaagd dorpsfeest

EXMORRA - De dorpen Exmorra en Allingawier vierden afgelopen weekend hun jaarlijkse dorpsfeest, deze editie met het thema ‘agrarische dagen’.

Het programma bestond uit allerlei activiteiten die met dit thema te maken hadden, waaronder een trekkertrek (gewonnen door ‘team smeerkaas’ en ‘team brie’), rijden op een rodeostier en het spannende spel ‘schijt je rijk’. Daarmee won één van de inwoners van de dorpen een geldbedrag van 500 euro. De kleinste dorpelingen vermaakten zich onder andere met kippen knutselen en natte geitjes gooien. .

Toneelvereniging ‘Nij Begjin’ voerde hun stuk ‘Pake sjocht spûken’ op, de 55-plussers van Jeu de Boules vereniging ‘De tûke goaiers’ vermaakten zich zich op het veld met Jeu de boules en Kaatsvereniging Exmorra organiseerde het jaarlijkse feestkaatsen. Dit werd bij de heren gewonnen door Willem Jan Postma (koning), Jan Piersma en Abe Stremler en bij de dames door Gerde Lycklama à Nijeholt (koningin), Iris van der Werf en Danique Vellinga.

Behalve alle activiteiten was er ook volop muziek. Dit werd verzorgd door het duo ‘2 for the show’, feestband ‘De suskes’, Gaatze Boschma en X-Static.